2022-05-02 11:37:03• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben május 10-től vehetik át az élelmiszercsomagokat az arra jogosultak

Az elmúlt héten Szatmár megye minden községébe megérkeznek azok az élelmiszercsomagok, melyeket a Hátrányos Helyzetű Személyeket Segítő Operatív Program (POAP) révén biztosítanak a rászorulóknak.

A csomagok kiosztása minden közigazgatási egységben a prefektusi hivatallal egyeztetett időpontban kezdődik, Szatmárnémetiben példának okáért május 10-e és május 20-a között lehet majd átvenni az alapélelmiszerek formájában érkező támogatást.


A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság tájékoztatása szerint a jogosultak a május 10-e és 20-a közötti időszakban, minden hétköznap 8 és 14 óra között vehetik át a csomagot a C. A. Rosetti 2. szám alatt. A jogosultakat postán fogják értesíteni, az átvételhez pedig csupán a személyi igazolványt kell majd felmutatni.

A segélycsomagra azon családok és egyedülálló személyek jogosultak:

  • akiknek a 2001/416-os törvény szerint megítélték a garantált minimum jövedelmet (szociális segélyt),
  • akiknek a 2010/277-es törvénynek megfelelően jár a családi pótlék,
  • akik ideiglenesen valamilyen kritikus élethelyzetben vagy rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Az igazgatóság nyilvántartásában jelenleg 61 olyan személy szerepel, aki szociális segélyben részesül, 267 fő pedig családi pótlékot kap.


A kb. 25 kilogrammot nyomó doboz tartalmaz búzalisztet, kukoricalisztet, száraztésztát, olajat, cukrot, rizst, marha- és disznóhúskonzervet, májpástétomot, gyümölcskompótot és lekvárt is. Megyeszerte mintegy 20678 csomag kerül kiosztásra a következő napokban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: